Secretele unei amenajari interioare reusite

Secretele unei amenajari interioare reusite

Cand vine vorba despre designul interior, lumina artificiala poate evidentia anumite accente. Daca sunt pozitionate in anumite puncte strategice, corpurile de iluminat pot contura elementele de design interior. Cu ajutorul luminii, poti scoate in evidenta piesele de mobilier sau anumite elemente decorative.

Modul in care este directionata lumina, poate avantaja aspectul general al camerei. Cu ajutorul corpurilor de iluminat poti pune in valoare chiar si arhitectura locuintei. Poti folosi lumina in avantajul tau, pentru ca proiectele de amenajare sa puna in valoare designul interior al incaperilor.

Un candelabru poate fi alegerea potrivita pentru o incapere inalta sau pentru un living. Poti alege un candelabru cu un numar de becuri mai mare, care va oferi cantitatea de lumina suficienta pentru camera ta. Asigura-te ca alegi unul de dimensiunea potrivita si ca celelalte elemente din camera iasa in evidenta.

 Cum sa alegi corpurile de iluminat potrivite ?

Poti opta pentru aplice sau veioze, in camerele in care iti doresti lumina obscura. Acestea sunt perfecte pentru crearea unei atmosfere relaxante inainte de somn. Daca alegi lustre dormitor, asigura-te ca poti regla intensitatea sau culoarea luminii.

Pentru incaperile unde ai nevoie de mai multa lumina, alege sa folosesti mai multe surse de lumina. Poti incerca lustre bucatarie ca sursa principala de lumina, pe care sa te poti baza. Suplimentar, e indicat pentru bucataria ta, sa existe aplice in colturile camerei.  

Fie ca vrei sa decorezi o bucatarie, baia sau biroul, poti incepe prin alegerea corpurilor de iluminat. In acest fel, pui accentul pe elementele importante pentru tine si creezi un ambient placut. Uite cateva optiuni pentru iluminatul interior :

  • Aplice
  • Spoturi
  • Lampadare
  • Veioze
  • Candelabre

Lumina sporeste functionalitatea designului

Unele corpuri de iluminat pun in valoare anumite corpuri de mobilier sau anumite decoratiuni, in functie de pozitionarea acestora. Alege care sunt punctele de interes in camera ta si poti folosi lumina pentru a le evidentia. De exemplu, un lampadar de interior e ideal pentru o zona de citit.

Daca vrei sa amenajezi bucataria sau chiar si spatiul in care lucrezi, gaseste un corp de iluminat mare, cu lumina puternica si rece. Acestea sunt destinate incaperilor in care e nevoie de atentie, astfel incat sa te poti concentra. Sunt utile si benzile LED, mai ales pentru conturarea anumitor margini ale mobilierului.

Poti imbina utilul cu esteticul atunci cand alegi corpurile de iluminat. Asigura-te ca ai in vedere pe langa aspect si functionalitatea lor. Iata cateva aspecte importante:

Ce sa urmarestiLa ce ajuta
Lumina sa fie dispersata in intreaga incaperePune in valoare fiecare colt al camerei
Intensitatea luminiiPoate contribui la concentrarea si atentia ta
Culoarea luminiiCulorile calde, difuze pentru relaxare
Surse de lumina simpleIdeale pentru dormitor, pentru odihna

Lumina poate accentua decorul dintr-o incapere

Daca se folosesc corpuri de iluminat care genereaza lumina directionala, obiectele de decor vor avea un alt impact vizual. Simpla integrare a unor elemente decorative nu este suficienta pentru un rezultat perfect. Fie ca vrei sa accentuezi mobila sau un tablou preferat, lumina directionala este cea mai eficienta.

Poti adauga o nota personala bucatariei, dormitorului sau biroului tau. Cu ajutorul corpurilor de iluminat poti crea camera perfecta pentru tine. Uite cateva avantaje ale acestor corpuri de iluminat :

  1. Creeaza atmosfera perfecta in incapere
  2. Muta atentia privitorului exact acolo unde iti doresti
  3. Pune accentul pe arhitectura peretilor

Cele mai potrivite solutii pentru aceasta strategie de iluminat sunt spoturile, dar poti alege si suspensiile sau benzile LED. Iluminatul de accent este si util dar poate de asemenea, sa decoreze spatiul interior. In functie de nevoile fiecarei incaperi, poti alege una sau mai multe corpuri de iluminat.

Cu ajutorul luminii aspectul camerei este imbunatatit

Vei putea realiza amenajari interioare dar si exterioare exact asa cum iti doresti. Lumina va scoate in evidenta exact elementele pe care vrei sa le pui in valoare. Cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite, vei crea un spatiu armonios si o atmosfera relaxanta

Indiferent ca vrei sa amenajezi bucataria, livingul sau biroul, asigura-te mai intai ca ai corpurile de iluminat necesare. In acest fel, toate piesele de mobilier si obiectele decorative nu vor mai avea nevoie de detalii suplimentare. Lumina potrivita contureaza perfect aspectul final al incaperii.

Este esential sa alegi strategia de iluminare potrivita, pentru fiecare camera in parte, in functie de nevoile si preferintele tale. Fiecare amenajare poate fi unica si poate transforma o incapere, folosind lumina potrivita. Aspectul final al unei incaperi poate fi schimbat in intregime.